MADE WITH LOVE

SHARE WITH LOVE

SHARE WITH LOVE

Wszystko jest u nas przygotowane od serca dla serc oraz zmysłów naszych Gości. Nie od dziś wiadomo, że jedzenie jest jednym z najlepszych sposobów odkrywania nowych kultur.

Dania przygotowujemy w formie indyjskiej uczty #sharewithlove zachęcamy do tego, by się dzielić i wspólnie ucztować – w taki sposób łączymy przy wspólnym posiłku Gości z całego świata!

FOOD MADE WITH LOVE

Kucharze z Mumbaju, Goa, Delhi przyrządzają orientalne potrawy, wykorzystując najświeższe, naturalne składniki. Mango Mama serwuje tradycyjną kuchnię Dalekiego Wschodu opartą na przepisach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Świeże curry przyrządzane z miłością z indyjskich składników oraz bajecznie, aromatycznych przypraw, porwie Was w kulinarną podróż do Azji, a dania przygotowywane na woku zaskoczą swoją różnorodnością – od delikatnego curry na bazie mleka kokosowego i mango po ogniste chilli, które pokochają miłośnicy pikantnych dań. Świeżo wypiekane przez naszych kucharzy pszenne chlebki z najgorętszego pieca Tandoor oraz potrawy z grilla to doskonała propozycja na każdą okazję. Nasze dania dodadzą Wam energii i wprawią w cudowny nastrój.

Gotujemy z miłością, dbając jednocześnie o jakość serwowanych dań, w potrawach wykorzystujemy naturalne składniki, które dostawcy dostarczają nam każdego dnia.

MANGO MAMA STORY

Dlaczego Mango Mama?

Nazwa restauracji zrodziła się od pseudonimu nadanego matce właściciela – Davida Szeika. W okresie ciąży Mama Davida miała silne pragnienie jedzenia owoców Mango. Była dobrze znana jako doskonały kucharz, a David dorastał otoczony pysznym, indyjskim jedzeniem, nie zdając sobie sprawy z tego, że od dziecka był obdarzony wiedzą o różnorodnych egzotycznych składnikach i ich wspaniałych smakach. David wykorzystał jej przepisy jako pierwsze menu w restauracji. Postanowił oddać hołd swojej matce, nazywając restaurację jej pseudonimem.

Początki Mango Mama

David Szeik przedsiębiorca z Londynu początkowo rozwijał firmę informatyczną we Wrocławiu. Jednak niewłaściwa umowa handlowa pokrzyżowała jego plany związane z działalnością w branży IT i kosztowała całą jego fortunę. Trudna sytuacja, w której się znalazł, skłoniła go do życiowych refleksji, które ostatecznie oddaliły go od planowania przyszłości związanej z rynkiem informatycznym. Od najmłodszych lat marzył o restauracji. W oparciu o dobrą reputację jako uczciwego pracodawcy oraz nowy biznesplan udało mu się uzyskać niewielką pożyczkę, którą zainwestował w kameralny lokal znajdujący się w niezwykle artystycznym, aczkolwiek zaniedbanym obszarze Nadodrza. Butikowa restauracja z egzotycznym, ekskluzywnym jedzeniem w tym obszarze przez wielu uważana była za pomysł Ludacrisa.

Mango Mama szybko rozwinęła działalność i stała się istotnym punktem na mapie kulinarnej Wrocławia, cieszącym się dużym zainteresowaniem zarówno wśród mieszkańców Nadodrza, dalszych części miasta, jak i przyjezdnych Gości z całego kraju.

ZAMÓW ON-LINE!

Zamówienia realizowane w restauracji MANGO MAMA Rynek.